
Panna cotta med klementinsaus

En god avslutning på et godt måltid. Fløyelsmyk panna cotta med en frisk og god saus. Rett og slett knallgodt er det.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 3 dl fløte
- 1 dl melk
- 1/2 dl sukker
- 1 vaniljestang
- Skall av 1 klementin (kun det gule)
- 3 gelatinplater
Legg gelatinplatene i en bolle med vann og la de ligge ca 5 minutter.
Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Ha dem og stanga i en kjele sammen med fløte, melk, sukker og klementinskall og kok opp. Ta kjelen av plata, klem ut vannet av gelatinplatene og visp dem inn i fløteblandingen til de er helt oppløst. Sil blandingen og fordel det i 4 glass eller skåler. Avkjøl litt, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca 4 timer. Panna cotta kan med fordel lages dagen i forveien.
KLEMENTINSAUS
- 6 klementiner
- 1 stjerneanis
- 1 kanelstang
- 2 ts sukker
- 1/2 ts potetmel + litt vann
Klem ut saften av 4 klementiner og ha det i en kjele sammen med stjerneanis, kanelstang og sukker. Kok opp og la det koke et par minutter. Rør potetmel ut i litt vann og visp det inn i sausen mens det koker. Avkjøl sausen helt.
Skjær av skallet på de 2 siste klementinene og skjær ut filetene.
Ta ut stjerneanisen og kanelstanga og fordel sausen over panna cottaen. Legg filetene av klementin oppi og nyt

Makaronigrateng med flesk
Du vil kanskje også like

Vafler med ris
14. februar 2020
Tjukksnipp
3. desember 2019