Fisk,  Middag

Laks i folie

Fisk i folie er en enkel og grei måte å lage fisk på. Man kan bruke de grønnsakene man vil og den fisken man liker best. Ta med barna på matlagingen og la de velge sine egne grønnsaker.

2 porsjoner

INGREDIENSER

  • 100 g gulrot
  • 50 g purre
  • 50 g brokkoli
  • 50 g polkabeter
  • 4 skiver sitron
  • 300 g laks
  • Litt smør eller olje
  • Salt og pepper
  • Fersk dill

Skrell/rens grønnsakene og del de i mindre biter. Gulrot og beter tar litt lengre tid på å bli ferdig så del de i tynne skiver. Fordel grønnsakene på 2 ark aluminiumsfolie. Krydre med salt og pepper og legg sitronskivene på toppen. Del laksen i porsjonssrykker, fjern eventuelt skinn og bein. Krydre fisken med salt og pepper og legg de oppå sitronskivene. Legg en liten kvast dill oppå og litt smør i små terninger rundt. Pakk sammen pakkene og stek de i ovn på 180 grader i 15-20 minutter

Som tilbehør smaker det godt med kokte poteter og dillrømme.

Dillrømme

  • 6 ss rømme
  • 1-2 ss finhakket dill
  • Salt, hvit pepper og sitronsaft

Bland rømme og dill og smak til med resten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *