Fugl,  Middag,  Pasta

Kylling og makaroniform

En barnevennlig og kjempegod grateng. Bruk gjerne andre grønnsaker eller pasta om du ønsker det

3-4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 200 g makaroni
  • 2 kyllingfileter
  • 1/2 blomkål
  • 1 løk
  • 2 stilker vårløk eller litt purre
  • Salt og pepper

Kok makaroni al dente, hell av vannet og ha makaronien i ei ildfast form.

Del blomkål i små buketter og finsnitt vårløk. Legg dette i forma sammen med makaronien.

Skrell og finhakk løk, del kylling i biter og stek dette til kyllingen er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha det over i den ildfaste forma.

SAUS

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • Salt, pepper og muskatnøtt

Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melk under kraftig røring og la det småkoke noen minutter, pass på så det ikke svir seg i bunnen. Smak til med krydderne og hell sausen over i den ildfaste forma. Vend alt lett sammen

Topp med 100 g revet ost

Stekes midt i ovn på 200 grader i ca 20 minutter.

Server gjerne med et godt brød til. Mitt forslag er dette urtebrødet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *