En saftig og god formkake med en deilig smak av appelsin
INGREDIENSER
2 egg
150 g sukker
50 g smør
200 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl melk
1/2 dl appelsinjuice (saft av ca 1/2 appelsin)
1 ss valmuefrø
Finrevet skall av 1 appelsin (kun det gule av skallet)
Smelt smøret og avkjøl det. Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt de tørre ingrediensene og vend dette inn vekselvis med melk, smør og appelsinjuice. Rør inn appelsinskall og valmuefrø.
Smør ei brødform på 1,5 liter, bruk gjerne bakepapir i bunnen og hell røra oppi.
Stekes på nederste rille på 180 grader i 45-50 minutter. Ta kaka ut av forma og avkjøl på rist.
Melisglasur av melis og appelsinjuice er godt oppå.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok