
Karbonader med stappe

2 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g kjøttdeig
- 1 egg
- Ca 3 ss griljermel
- Salt og pepper
Blandes raskt sammen. Del i 4 og form til karbonader. Stekes gylne på begge sider i ei stekepanne, legg de over i ei ildfast form. Ikke vask panna, stekefettet skal brukes til sausen.
Skrell og del 1 løk i skiver og stek dette på medium varme i ei stekepanne til den er gyllen. Legg løken oppå karbonadene. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.
STAPPE
- 450 g poteter
- 100 g sellerirot
- 2 ss smør
- Fløte eller melk
- Salt og pepper
Skrell og del poteter og sellerirot i mindre biter. Kokes møre i vann. Hell av vannet og mos dette godt. Rør inn smør og spe med fløte eller melk til en tykk mos. Smak til med salt og pepper.
- 2 gulrøtter
- Smør
- 1 ss sukker
Skrell og del gulrøttene i staver. Stek dette i litt smør i ei stekepanne til gulrøttene begynner å bli myke. Strø på sukker og la det surre til sukkeret har smeltet, rør ofte.
ENKEL SAUS
- 1 ss balsamico
- 3 dl kraft eller vann + 1 buljongterning
- Jevning
- Salt og pepper
Varm opp igjen panna med stekefettet fra karbonadene, tilsett balsamico og rør godt. Spe med kraft eller vann + buljongterningen. Jevn sausen, jeg bruker maisenna (den brune) og smak til med salt og pepper.

Bananmuffins med rosiner

Berlinerkranser
Du vil kanskje også like

Blomkål og brokkolisuppe
12. juli 2019
Brente mandler
26. november 2019