Kjøtt,  Middag

Karbonader med stappe

2 porsjoner

INGREDIENSER

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • Ca 3 ss griljermel
  • Salt og pepper

Blandes raskt sammen. Del i 4 og form til karbonader. Stekes gylne på begge sider i ei stekepanne, legg de over i ei ildfast form. Ikke vask panna, stekefettet skal brukes til sausen.

Skrell og del 1 løk i skiver og stek dette på medium varme i ei stekepanne til den er gyllen. Legg løken oppå karbonadene. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.

STAPPE

  • 450 g poteter
  • 100 g sellerirot
  • 2 ss smør
  • Fløte eller melk
  • Salt og pepper

Skrell og del poteter og sellerirot i mindre biter. Kokes møre i vann. Hell av vannet og mos dette godt. Rør inn smør og spe med fløte eller melk til en tykk mos. Smak til med salt og pepper.

  • 2 gulrøtter
  • Smør
  • 1 ss sukker

Skrell og del gulrøttene i staver. Stek dette i litt smør i ei stekepanne til gulrøttene begynner å bli myke. Strø på sukker og la det surre til sukkeret har smeltet, rør ofte.

ENKEL SAUS

  • 1 ss balsamico
  • 3 dl kraft eller vann + 1 buljongterning
  • Jevning
  • Salt og pepper

Varm opp igjen panna med stekefettet fra karbonadene, tilsett balsamico og rør godt. Spe med kraft eller vann + buljongterningen. Jevn sausen, jeg bruker maisenna (den brune) og smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *