Baking,  Jul,  Småkaker og kjeks

Berlinerkranser

Det blir nesten ikke jul her i huset uten disse små godsakene. En av de slaga tørre julekaker som først blir borte på kakefatet.

Ca 60 stk

INGREDIENSER

  • 2 hardkokte egg
  • 2 rå eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 300 g hvetemel

Ta ut eggeplommen fra de hardkokte eggene og mos dem litt med en gaffel. Rør godt inn de rå eggeplommene og sukkeret. Bland inn mel og smør vekselvis, hendene er et godt redskap her. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i minimum to timer.

  • Eggehvite til pensling
  • Perlesukker

Trill tynne pølser, ca 10 cm lange, og form til kranser. Legg de på et stekebrett med bakepapir. Pensle med eggehvite og strø på eller dypp de i perlesukker.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter. Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist. Oppbevares i tett kakeboks av metall.

TIPS

Blir deigen veldig tørr kan den mykes med 1 ss vann eller fløte.

Berlinerkranser kan flyte litt utover i ovn så stek gjerne en prøvekake først, flyter den utover sett de ferdigrullede kakene i kjøleskapet så de stivner litt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *