Dessert,  Jul

Karamellpudding

Dette er vel den desserten som ofte blir servert ved høytider og i selskaper og det er forståelig, det finnes knapt noen bedre dessert.

INGREDIENSER

  • 2 dl sukker

Ha sukkeret i en tykkbunnet stålkjele og smelt det på medium varme. Ikke rør i sukkeret før det begynner å smelte for å unngå at det krystaliserer seg. La det bli gyllent. Hell karamellen over i ei brødform, 1,5-2 liter, og vend forma så det dekker bunnen og litt oppover sidene. Bruk grytekluter, dette er varmt. Sett forma tilside men ta vare på kjelen med karamellrestene.

PUDDINGEN

  • 8 egg, str M
  • 6 dl h-melk
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 1 vaniljestang

Knekk eggene i en stor bolle og visp det lett sammen. Det skal bare blandes ikke piskes, dette for å unngå for mange luftbobler.

Splitt vaniljestanga i to og skrap ut frøene. Ha frø og stang i kjelen med restene fra karamellen sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl 5 minutter.

Hell forsiktig fløtemelka over i eggene mens du visper det lett sammen. La blandingen stå 5 minutter. Sil blandingen over i brødforma.

Sett forma i ei langpanne og hell kokende vann i langpanna så det dekker 1/3 opp på brødforma. Stekes på nederste rille på 120 grader i ca 2 timer. Bruk baksiden av ei skje for å sjekke om den er ferdig. Den skal kjennes fast ut men fortsatt være myk, omtrent som gelé føles.

Avkjøles og settes i kjøleskapet til dagen etter før den hvelves på fat. Pisket krem er godt til

Jeg lager gjerne litt ekstra karamellsaus til. Oppskrift finnes her

https://www.framittkjokken.no/karamellsaus/

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *