Baking,  Brød og Rundstykker

Grytebrød med yoghurt

Et saftig og godt brød med en god smak av yoghurt.

1 brød

INGREDIENSER

  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 3 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 gulrøtter
  • 250 g grovt mel
  • 450 g hvetemel

Skrell gulrøttene og rasp dem, halvparten fin/grov.

Lunk yoghurt og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, eltes 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Sett ei gryte, min er på 4,2 liter, med lokk inn på nederste rille og sett ovn på 250 grader.

Hell deigen på melet underlag og kna den godt sammen. Ha nok mel under så den ikke setter seg fast. Legg bakebollen over og la ligge 30 minutter.

Ta den varme gryta ut av ovn og løft forsiktig deigen oppi. Sett på lokk og stek på nederste rille på 250 grader i 30 minutter. Ta av lokket, senk temperaturen til 200 og stek videre i ca 15 minutter.

Ta brødet ut av gryta og avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *