Frokost/lunsj

Granola

Yoghurt, frukt og hjemmelaget granola er en perfekt start på dagen. Det beste med å lage granola selv er at man kan bestemme selv hva man har oppi. Den blir også mye sunnere siden det er minimalt med sukker i den man lager selv.

Jeg har en mann med nøtteallergi så jeg bruker bare mandler. Tåles nøtter kan det fint brukes.

Dette blir en stor porsjon

INGREDIENSER

  • 200 g lettkokte havregryn
  • 100 g gresskarkjerner
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 100 g knuste linfrø
  • 2 ss chiafrø
  • 50 g kokosmasse
  • 200 g mandler
  • 5 ss nøytral olje
  • 5 ss flytende honning

Hakk mandler, bland alt det tørre sammen. Tilsett olje og honning og rør det godt sammen.

Fordel det utover et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på 200 grader midt i ovn i ca 15 minutter. Rør et par ganger underveis.

Avkjøles helt. Oppbevares på tett glass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *