Baking,  Jul,  Småkaker og kjeks

Fattigmann

Fattigmann er kanskje ikke den enkleste kaka å få til men den er verdt et forsøk, er en av de beste syns jeg.

Det er en veldig løs deig som skal kjevles og kokes i smult. Det er enklest å være to men det går helt greit å gjøre det alene også. Kakene må stekes etterhvert som de er ferdig kjevlet, så ta smultkjelen av plata mens du kjevler så smulten ikke står å blir brun.

Ca 40 stk

INGREDIENSER

  • 4 eggeplommer
  • 75 g sukker
  • 1 dl fløte
  • 2 ss cognac
  • 1/2 ts kardemomme
  • 150 g hvetemel
  • 1 kg smult til koking

Pisk eggeplommer og halvparten av sukkeret til eggedosis. Pisk resten av sukkeret og fløten til krem. Bland begge forsiktig sammen. Vend forsiktig inn cognac, kardemomme og hvetemel. Deigen skal være løs så ikke tilsett mere mel. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet natten over.

Ha en god neve med mel på et bakeunderlag, ta litt av deigen oppå og mel oppå der. Kna det lett sammen og kjevle det ut til en ca 3 mm tynn leiv. Skjær i ruter og lag et snitt i midten av hver rute. Trekk forsiktig den ene snippen igjennom hullet.

Kokes i smult til gylne på begge sider. Legges rett over på et kjøkkenpapir og avkjøl de der.

Husk at smult blir fryktelig varmt så vær forsiktig. Ha også alltid et lokk tilgjengelig i tilfelle det trengs.

De er litt skjøre så bør behandles med forsiktighet. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *