Baking,  Brød og Rundstykker

Steinalderbrød

Steinalderbrød er et godt og mettende brød. Det inneholder ikke mel eller gjær og røres bare raskt sammen, altså ingen knaing eller heving.

Jeg bruker bare mandler grunnet nøtte allergi men alt av nøtter kan brukes.

1 brød

INGREDIENSER

  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g sesamfrø
  • 50 g knuste linfrø
  • 2 ss chiafrø
  • 100 g mandelmel
  • 1 ts salt
  • 5 egg
  • 1 dl vann

Rør alt godt sammen. Smør/kle ei brødform på 1,5 liter godt og hell røra oppi.

Stekes midt i ovn på 175 grader i ca 45 minutter. Avkjøles på rist.

Brødet må oppbevares i kjøleskapet og ikke på benken, holder ca 1 uke i kjøleskapet. Det kan også fryses, del det gjerne i skiver og legg det med matpapir mellom skivene i en boks eller pose.

Jeg syns det blir best med mandelmel men her er det mulig å både hakke mandler/nøtter eller tilsette de hele.

Mandelmel lages ved å male mandler i ei kvern eller kjøpes ferdig malt.

Vær obs på at bakst som inneholder mye frø og nøtter kan gi mageknip hvis man spiser for mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *