Baking,  Kaker

Sukkerfri Kokoskake

En liten kakebit er aldri feil og denne er ikke bare sukkerfri den er også både glutenfri og nøttefri.

Jeg har brukt mørk sukkerfri sjokolade men lys sjokolade eller halvparten av hver kan også brukes.

BUNN

  • 3 eggehviter
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 dl natreen strø
  • 50 g sukkerfri sjokolade
  • 1,5 dl kokosmasse

Pisk eggehvitene stive.

Hakk sjokoladen og ha den og resten av ingrediensene i bollen med eggehvitene og vend det forsiktig inn.

Kle bunnen på ei springform på 22 cm med bakepapir og hell røra oppi, bre den utover.

Stekes på 160 grader midt i ovn, ca 20 minutter.

Fjern forsiktig ringen på springforma og avkjøl bunnen helt.

SJOKOLADEKREM

  • 50 g smør
  • 100 g sukkerfri sjokolade
  • 1 ss natreen strø
  • 2 ss kokosmasse
  • 3 eggeplommer

Grovhakk sjokoladen

Ha alt unntatt eggeplommene i en kjele og varm opp på svak varme til sjokoladen er smeltet, rør ofte.

Ta kjelen av plata og pisk inn en og en eggeplomme. Avkjøl kremen litt

Legg bunnen på et fat og bre sjokoladekremen over. Sett i kjøleskapet en halvtimes tid så sjokoladekremen stivner.

TOPPING

  • 3 dl fløte
  • 1 ss natreen strø
  • Sukkerfri sjokolade
  • Jordbær
  • Kokosmasse

Pisk fløte og natreen til krem og bre den oppå sjokoladekremen. Pynt med jordbær, hakket sjokolade og kokosmasse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *