
Stekt ris med panert kylling

Stekt ris er perfekt å lage når man har rester av kokt ris. Her er det bare å tilsette de grønnsakene man ønsker, eller bruk rester her også.
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 1 fedd hvitløk
- 1 stilk vårløk
- 150 g frossen grønnsaksblanding
- 300 g kokt, kald ris
- 2 egg
- 1 håndfull hakket persille
- Salt og pepper
Skrell og finhakk hvitløk og vårløk. Stek dette til det begynner å bli mykt. Tilsett grønnsaker og ris og la det surre på medium varme i 5 minutter eller til alt er gjennomvarmt. Lag en grop i midten, visp eggene lett sammen og hell det i gropa. La eggene stivne litt før det hele røres sammen. Rør inn persille og smak til med salt og pepper
- 2 kyllingfileter
- 1 egg
- 3 ss hvetemel
- Salt og pepper
- Ca 2,5 dl panko
Del kyllingfiletene i 2 horisontalt sånn at du har 4 tynne fileter.
Ha egget i en bolle og visp det lett sammen. Ha mel i en bolle og krydre med salt og pepper. Ha panko i en bolle.
Vend kyllingen først i hvetemel, så i egg og tilslutt i panko. Stekes til de er gylne på begge sider og gjennomstekte.
Server gjerne med sweet chilisaus til


Matpakkebrød

Appelsinris
Du vil kanskje også like

Kjøttdeiggryte
17. september 2019
Minestronesuppe
20. januar 2020