Store, luftige snurrer med digg fyll. Kan nesten ikke bli bedre.
16 stk
INGREDIENSER
4 dl lunken melk
100 g romtemperert smør i terninger
1 egg
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
75 g sukker
1 pose tørrgjær
650 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
FYLL
100 g romtemperert smør
100 g marsipan
3 ss brunt sukker
2,5 ts kanel
Riv marsipan på den grove siden av et rivjern. Bland alt sammen.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle ut til et rektangel på ca 55×35 cm og smør på fyllet. Rull sammen fra langsiden og del i 16 biter. Legges på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 13 minutter.