Baking,  Brød og Rundstykker

Pappas beste loff

Min far var veldig flink på kjøkkenet, han både bakte og lagde mat. Den oppskrifta alle ville ha var på loffen, den var viden kjent. Jeg var så heldig å få den før han ble borte og nå har jeg tenkt å dele den med dere.

3 loff

INGREDIENSER

  • 8 dl kulturmelk
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 egg
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 2 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 1,2 kg hvetemel
  • Til pensling: egg og valmuefrø

Lunk melka til fingervarm og ha den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Hell deigen på melet underlag og del den i 3. Form til brød og legg dem i godt smurte brødformer. Legg over et klede og hev til de har doblet seg, ca 30 minutter.

Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist. Fine å fryse.

  • Kulturmelk kan byttes ut med kefir
  • Mine brødformer er på 1,8 liter
  • Har du ikke kjøkkenmaskin kan smøret smeltes, da blir det lettere å kna deigen sammen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *