Fugl,  Middag,  Pasta

Ovnsbakt spagetti og kjøttboller

Spagetti med kjøttboller er alltid godt, men gratineres den blir det enda bedre. Minner litt om lasagne. Her har jeg brukt kjøttdeig av kylling men bruk gjerne annen type kjøttdeig.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 1 pk kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • Ca 5 ss griljermel
  • Salt og pepper

Blandes raskt sammen. Form til kjøttboller og stek dem raskt på begge sider i ei stekepanne. Løft ut kjøttbollene og legg de til side

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts oregano
  • 1 boks tomater (ca 400 g)
  • 2 dl vann
  • 1 buljongterning
  • Salt, pepper og sukker

Skrell og finhakk løk og hvitløk, ha dette i stekepanna som kjøttbollene er stekt i. La det surre til løken er myk. Tilsett tomatpuré og oregano og la det surre noen sekunder. Tilsett tomat, vann og buljongterningen og la det småkoke i 15 minutter. Legg i kjøttbollene og la det surre ca 15 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.

  • 200 g spagetti

Kok spagetti al dente. Hell av vannet, skyll den raskt i kaldt vann så den ikke klistrer seg sammen og legg den i ei ildfast form

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 200 g revet ost
  • Salt og pepper
  • + 100 g revet ost til toppen

Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk til en glatt saus. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Smak til med salt og pepper.

Hell ostesausen over spagettien og vend det sammen. Fordel tomatsausen og kjøttbollene over og topp med revet ost.

Gratiner på 200 grader midt i ovnen ca 20 minutter eller til osten er smeltet og gyllen.

Server gjerne med en grønn salat og brød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *