![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/20200208_132508-1140x855.jpg)
Kyllingpai med spinat og fetaost
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/02/20200208_132717-840x630.jpg)
En velsmakende og god pai og får du rester er det perfekt som lunsj. Jeg spiser gjerne paien uten tilbehør men en grønn salat passer godt til.
INGREDIENSER BUNN
- 2,5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 75 g smør
- 25 g revet parmesan
- 1 eggeplomme
- 2-3 ss vann
Kjør smør, salt og hvetemel i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett parmesan, eggeplomme og vann. Start med 2 ss vann og tilsett litt til hvis massen ikke går sammen til en deig. Trykk deigen ut i ei paiform, ca 27 cm, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter. Skru ned ovnstemperaturen til 200 grader.
INGREDIENSER FYLL
- 200 g fersk spinat eller 100 g frossen
- 2 kyllingfileter
- 1 løk
- 100 g fetaost
- Cherrytomater
- 3 dl fløte
- 3 egg
- Pepper
Brukes frossen spinat, tin den og klem ut mesteparten av vannet. Surr den et øyeblikk sammen med løken.
Del kyllingfiletene i mindre biter og hakk løken. Stek løk til den er myk, tilsett fersk spinat og stek til spinaten faller sammen. Fordel dette i den forstekte paibunnen. Stek kylling til den er gjennomstekt og fordel oppå spinaten. Del fetaost i terninger og fordel utover. Visp sammen egg og fløte, tilsett litt pepper og hell over. Del cherrytomater i to og legg oppå. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/02/20200208_132738-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1590850448376-75x75.jpg)
Lun potetsalat
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/02/Photo_1586514405998-500x380.jpg)
Kaldrørt bearnaise
14. februar 2020![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1613825468886-500x380.jpg)
Hvetestang med syltetøy og makronfyll
20. februar 2021![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/7504-c88a35be-a6f0-41d8-88d6-3dbce0db8ee9-500x380.png)