Baking,  Søt gjærbakst

Kringle med vaniljekrem og sjokolade

Vaniljekrem og sjokolade er magisk godt som fyll i gjærbakst og denne kringla er intet unntak

1 kringle

INGREDIENSER

  • 2 dl melk
  • 1 egg
  • 1 pose tørrgjær
  • 75 g sukker
  • 75 g romtemperert smør i terninger
  • 450 g hvetemel

Lunk melk til fingervarmt og hell den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

FYLL

  • 3 dl vaniljekrem
  • 100 g hakket melkesjokolade
  • + egg til pensling

Ha deigen på melet underlag og kjevle den ut til et rektangel på ca 45×30 cm. Smør på vaniljekrem og strø på sjokolade

Rull sammen fra langsiden og legg den over på et stekebrett med bakepapir. Klem sammen enden litt så fyllet ikke tyter ut under steking.

Lag den formen du ønsker, rund, halvmåne eller avlang. Jeg lagde den rund.

Skjær noen snitt på toppen, ca 1 cm dype

Legg på et klede og etterhev ca 40 minutter.

Pensle med egg og stek den midt i ovn på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist

Pynt med perlesukker før den stekes eller melisglasur etter den er kald.

Kan fryses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *