Baking,  Brød og Rundstykker

Halvgrove rundstykker

Saftig og gode rundstykker.

15 stk

INGREDIENSER

  • 3 dl vann
  • 2 dl melk
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 1 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss honning
  • 50 g knuste linfrø
  • 500 g kornbrød-blanding
  • 200 g hvetemel

Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin minimum 10 minutter. Deigen skal være litt klissete.

Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag, del i 15 like deler. Form til runde eller avlange rundstykker. Legges på bakepapirkledd stekebrett, dekk med et klede og etterhev ca 40 minutter.

Stekes midt i ovn på 225 grader ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.

Kornbrød-blanding er en ferdig melblanding som kjøpes i dagligvarebutikker, står i bakehylla.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *