Middag,  Suppe

Kremet grønnsakssuppe

Å lage suppe er en god måte å rydde i grønnsaksskuffen på og en super måte å få i seg litt ekstra grønnsaker på.

Som hovedrett holder denne mengden fint til 4 personer

INGREDIENSER

  • 3 poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 kålrot
  • 1/4 sellerirot
  • 1/2 purre
  • 1,5 liter vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 dl fløte
  • 1 håndfull hakket persille
  • Salt og pepper

Skrell og del grønnsakene i mindre biter og ha det i en kjele. Hell i vannet og tilsett buljong. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre. Kjør suppa glatt med en stavmikser eller en blender. Hell det tilbake i kjelen og tilsett fløte og persille, smak til med salt og pepper. La det få et raskt oppkok.

Server gjerne med ei skje rømme i hver tallerken og godt brød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *