Eltefritt grytebrød med quinoa
Noe av det enkleste man kan lage er eltefritt og langtidshevet brød. Det er minimalt med jobb og krever heller ikke masse utstyr, kun en bolle og ei sleiv.
Jeg bruker ei emaljert gryte på 4,2 liter, har du ikke gryte med lokk kan du bruke f.eks ei ildfast form med lokk. Vær bare obs på at det du bruker tåler 250 grader.
1 brød
- 6 dl vann
- 1/2 ts tørrgjær
- 300 g kokt og avkjølt quinoa
- 1/2 ts salt
- 1 ss flytende honning eller sirup
- 150 g sammalt hvete, fin
- 500 g hvetemel
Rør dette godt sammen. Dekk bollen med plast og hev på benken 12-18 timer
Tilsett 200 g hvetemel og rør det sammen. Dekk med plast og hev 2 timer.
Sett på ovn på 250 grader. Sett inn ei gryte med lokk på nederste rille. La den stå 30 minutter.
Løft ut gryta og hell deigen oppi. Sett på lokket og stek på 250 grader, nederste rille i 30 minutter. Ta av lokket og senk temperaturen til 200 grader, stek videre I ca 15 minutter.
Avkjøl brødet på rist
Én kommentar
Hild Kristin Eriksen
En gruppe som er verd å følg med på.