Fisk,  Middag

Fiskekaker av frossen hyse (med egg)

Det er fullt mulig å lage fiskekaker av frossen fisk, man må bare huske på å få med tinevannet. Det fungerer som bindemiddel og hindrer fiskekakene å bli korte/kornete i konsistensen.

12-15 stk

  • 800 g hyse + tinevannet
  • 1 løk
  • Salt, pepper og muskat
  • 1 egg
  • 2 ss potetmel
  • 1 dl fløtemelk

Finhakk løken og stek den myk, den skal kun bli blank og ikke brun.

Fjern eventuelt bein og skinn på fisken og del den i litt store biter. Husk å ta vare på tinevannet.

Min foodprossesor er ikke så stor så jeg lager halv oppskrift 2 ganger.

Kjør fisk, salt og tinevannet til en seig masse. Tilsett potetmel, pepper, muskat, egg og spe med fløtemelk til en fast farse. Rør inn løk.

Prøvestek ei kake for å tilpasse krydderet etter egen smak

Brunes på begge sider i ei stekepanne og etterstekes i ovn på 200 grader i ca 5 minutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *