Baking,  Søt gjærbakst

Bringebærkrans

En deilig gjærkringle/krans med et frisk fyll av bringebær.

1 stk

INGREDIENSER

  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • 1 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 75 g sukker
  • 75 g romtemperert smør i terninger
  • 600 g hvetemel

Lunk melk til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Eltes med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

FYLL

  • 100 g romtemperert smør
  • 4 ss sukker
  • 4 ts kanel
  • 300 g bringebær

Bland sammen smør, sukker og kanel.

Ha deigen på melet underlag og kjeve den ut til et rektangel på ca 55×35 cm. Smør på smørblandingen og ha over bringebær.

Rull sammen fra langsiden, bruk en skarp kniv og skjær langsetter midten hele veien

Tvinn remsene sammen

Løft den over på et stekebrett med bakepapir og form til en krans

Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter. Følg med underveis i steketiden så den ikke blir for brun oppå, legg på et bakepapir hvis det trengs.

Pyntes med melisglasur eller ostekrem.

Ostekrem

  • 100 g romtemperert philadelphia
  • 1 ss romtemperert smør
  • 100 g melis

Blandes sammen.

Kan fryses med ostekrem, melisglasur bør has på rett før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *