Focaccia er noe av det beste som finnes, passer til alt syns jeg og ikke bare til tapas. Dekorerer man toppen med et blomstermotiv tar den seg veldig godt ut på bordet også.
INGREDIENSER
3,5 dl lunkent vann
1 ss tørrgjær
1 ts salt
1 ss flytende honning
450 g hvetemel
2 ss nøytral olje
Ha alt unntatt olja i en bolle og rør det raskt sammen med ei sleiv. Ha i olja og rør det raskt sammen. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter
Smør eller kle ei paiform på ca 27 cm og hell deigen oppi. Trykk den utover.
TOPPING
2 ss nøytral olje
Ca 1 ss grovt salt
Vårløk
Rødløk
Gressløk
Tomater
Persille
Hell olja utover og dekorer etter ønske. Bruk andre grønnsaker og urter om ønskelig. Strø på grovt salt. Etterhev 30 minutter.
Stekes på nederste rille på 225 grader i ca 25 minutter.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok