Dessert

Smuldrepai med aprikoser og bringebær

Frukt eller bær med smuldretopping er raskt å lage og smaker nydelig. Nyt den gjerne lunken med pisket krem eller is.

INGREDIENSER

  • 1 boks halve aprikoser i lake (410 g)
  • 100 g frosne bringebær

Hell laken fra aprikosene i en kjele og kok den inn til en tykk sirup, skal være igjen ca 5 ss.

Legg aprikosene i ei 23 cm paiform og legg bringebær rundt. Pensle med den innkokte laken.

SMULDRETOPPING

  • 100 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 50 g havregryn
  • 100 g sukker (gjerne halvparten hvitt/brunt)

Ha alt i en bolle og smuldre det sammen med fingrene til en grynete masse. Fordel dette over aprikosene og bringebærene.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *