Baking,  Søt gjærbakst

Hvetestang

Det er noe eget med nystekt gjærbakst syns jeg, må vel være noe av det beste som finnes.

Mine stenger ble veldig store så lag gjerne 3 istedenfor 2

2 stk

INGREDIENSER

  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • 1 ss tørrgjær
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 75 g sukker
  • 550 g hvetemel

Lunk melk til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time

FYLL

  • 2 dl vaniljekrem
  • Egg til pensling
  • Melis og kokosmasse ved servering

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del i to, trill tykke pølser som passer kortsiden på et stekebrett og klem dem litt flatere, lag en grop i midten av stanga

Legg et klede over og etterhev ca 45 minutter.

Utvid gropa litt etter heving og fordel vaniljekremen i. Pensle med egg

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Ha på melisglasur og kokosmasse når de er helt avkjølte.

Kan fryses, resultatet blir best uten melis på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *