Baking,  Kaker

Sukkerfri snickerskake

Selv om man ikke spiser verken mel eller sukker betyr ikke det at man må avstå fra kaker. Noen ganger er det godt med et lite kakestykke og da er denne digge kaka et godt alternativ.

INGREDIENSER

BUNN

  • 4 eggehviter
  • 200 g peanøtter
  • 1,5 dl natreen strø
  • 1 ts bakepulver

Hakk peanøttene i foodprossesoren og rør inn natreen og bakepulver. Stivpisk eggehvitene og vend inn peanøttene. Kle bunnen på ei rundform på 24 cm med bakepapir og smør kantene. Hell røra oppi og stek midt i ovnen på 160 grader i 25-35 minutter. Avkjøl på rist.

SJOKOLADEKREM

  • 50 g smør
  • 2 ss natreen strø
  • 100 g sukkerfri mørk sjokolade
  • 4 eggeplommer

Grovhakk sjokoladen. Smelt smøret og tilsett sjokolade og natreen, rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av plata og pisk inn en og en eggeplomme, bruk en visp eller en håndmikser. Avkjøl litt.

Legg den avkjølte bunnen på et kakefat og bre sjokoladekremen over. Sett gjerne kaka i kjøleskapet en halvtimes tid så sjokoladekremen stivner noe.

TOPPING

  • 3 dl fløte
  • 1/2 ss natreen strø
  • Peanøtter
  • Sukkerfri mørk sjokolade

Pisk fløte og natreen til krem og bre den over sjokoladekremen. Pynt med peanøtter og hakket sjokolade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *