Jul,  Tilbehør

Rødkål

Rødkål passer til det meste av kjøttretter. Lag opp mye og frys i passe porsjoner.

INGREDIENSER

  • 2 kg rødkål
  • 5 dl vann + 1 buljongterning
  • 1/2 dl rødvin
  • 1,5 dl solbærsirup (ublandet)
  • Salt, sukker og eddik
  • 2 rause spiseskjeer solbærsyltetøy eller fikenmarmelade

Finsnitt kålen og ha den i en kjele. Tilsett vann, buljong, vin og solbærsirup. Legg på lokk og kok opp, la det småkoke til kålen er myk, ca 1,5 time. Rør innimellom så det ikke svir seg i bunnen.

Smak til med salt, sukker og eddik.

Rør inn solbærsyltetøy eller fikenmarmelade.

Avkjøles helt før det fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *