Fisk,  Middag

Pannestekt ørret med sitronsaus

2-3 porsjoner

  • 125 g ørretfilet per person
  • 2 dl fløte
  • 2 stilker vårløk
  • 25 g smør i terninger
  • Saft og skall fra 1/2 sitron
  • En liten håndfull hakket persille
  • Salt og hvit pepper

Krydre fisken med salt og pepper og stek den i smør i ei stekepanne til den er gyllen på begge sider og akkurat gjennomstekt.

Finsnitt vårløk. Riv skallet på sitronen, bruk et zestjern/rivjern hvis du har eller finhakk det med en kniv. Pass på å kun bruke det gule av skallet, det hvite smaker bittert. Ha fløte, vårløk og sitronskallet i en kjele. Kok opp og la det småkoke i ett minutt. Ta kjelen av plata og visp inn smøret. Rør inn persille. Tilsett sitronsaft, start med halvparten og smak deg frem til ønsket mengde. Smak til med salt og hvit pepper. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

Kokte poteter og grønnsaker er godt til.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *