Baking,  Søt gjærbakst

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer, kanelboller, kanel i svingen, kjært barn har mange navn. Godt er det uansett hva man kaller det.

30 stk

INGREDIENSER

  • 5 dl melk
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 g sukker
  • 850 g hvetemel

Ha alt i en bolle og og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter

FYLL

  • 150 g romtemperert smør
  • 4 ts kanel
  • 75 g sukker
  • Til pensling: egg og perlesukker

Rør sammen smør, kanel og sukker.

Ha deigen på melet underlag og klapp den lett utover. Kjevle ut til et rektangel på ca 60×40 cm. Smør på fyllet og rull sammen fra langsiden. Del i 30 skiver og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

TIPS

Deiger hvor romtemperert smør eltes inn kan virke litt mere klissete men det er riktig, resultatet blir veldig luftig og mykt. Prøv å unngå å tilsette mere mel, strø heller litt over og under leiven når den skal kjevles

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *