Kanelsnurrer
Kanelsnurrer, kanelboller, kanel i svingen, kjært barn har mange navn. Godt er det uansett hva man kaller det.
30 stk
INGREDIENSER
- 5 dl melk
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 100 g sukker
- 850 g hvetemel
Ha alt i en bolle og og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter
FYLL
- 150 g romtemperert smør
- 4 ts kanel
- 75 g sukker
- Til pensling: egg og perlesukker
Rør sammen smør, kanel og sukker.
Ha deigen på melet underlag og klapp den lett utover. Kjevle ut til et rektangel på ca 60×40 cm. Smør på fyllet og rull sammen fra langsiden. Del i 30 skiver og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
TIPS
Deiger hvor romtemperert smør eltes inn kan virke litt mere klissete men det er riktig, resultatet blir veldig luftig og mykt. Prøv å unngå å tilsette mere mel, strø heller litt over og under leiven når den skal kjevles