
Kanelsnurrer

Kanelsnurrer, kanelboller, kanel i svingen, kjært barn har mange navn. Godt er det uansett hva man kaller det.
30 stk
INGREDIENSER
- 5 dl melk
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 100 g sukker
- 850 g hvetemel
Ha alt i en bolle og og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter

FYLL
- 150 g romtemperert smør
- 4 ts kanel
- 75 g sukker
- Til pensling: egg og perlesukker
Rør sammen smør, kanel og sukker.
Ha deigen på melet underlag og klapp den lett utover. Kjevle ut til et rektangel på ca 60×40 cm. Smør på fyllet og rull sammen fra langsiden. Del i 30 skiver og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
TIPS
Deiger hvor romtemperert smør eltes inn kan virke litt mere klissete men det er riktig, resultatet blir veldig luftig og mykt. Prøv å unngå å tilsette mere mel, strø heller litt over og under leiven når den skal kjevles

Du vil kanskje også like

Salat med reker
7. januar 2020
Iskake med jordbær og hvit sjokolade
10. mai 2022