Kjøtt,  Middag

Jegergryte

Ei skikkelig god gryte. Alle typer viltkjøtt passer her, både kjøttdeig, skav og grytekjøtt. Tilpass koketiden etter type kjøtt. Får man ikke tak i vilt er det mulig å bruke storfe.

3-4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 400 g kjøtt av vilt
  • 100 g sopp
  • 1 løk
  • 6 einebær – knuste
  • 4 dl vann
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 skiver geitost
  • Jevning
  • Salt og pepper

Brukes grytekjøtt deles det i passelige biter, brunes og kokes mørt i vann før resten tilsettes. Tilsett mere vann underveis hvis nødvendig.

Del sopp og løk i mindre biter. Brun kjøttet, sopp, løk og einebær og ha det over i ei gryte. Kok panna ut med vannet og hell i gryta. Tilsett creme fraiche og geitost og la det småkoke i ca 10 minutter. Jevn gryta og smak til med salt og pepper.

Kokte poteter eller potetmos, grønnsaker og tyttebærsyltetøy er godt til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *