Å bake brød i langpanna er veldig praktisk, ikke er det så mye mere jobb heller. Man sitter igjen med mye brød så man slipper å bake så ofte. Bare frys og ta opp når det trengs.
4 brød
INGREDIENSER
1,5 liter lunkent vann
1 pose tørrgjær
200 g frø
300 g sammalt hvete, grov
300 g sammalt hvete, fin
2 ts salt
1,3 kg hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den sammen. Del i 4 like deler og form til brød. Legges i smurt eller bakepapirkledd langpanne, ca 30×40. Dekk med et klede og etterhev ca 1 time, brødene skal dobles i størrelse.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 1 time. Avkjøl på rist
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok