Baking,  Brød og Rundstykker

Brød i langpanne

Å bake brød i langpanna er veldig praktisk, ikke er det så mye mere jobb heller. Man sitter igjen med mye brød så man slipper å bake så ofte. Bare frys og ta opp når det trengs.

4 brød

INGREDIENSER

  • 1,5 liter lunkent vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 200 g frø
  • 300 g sammalt hvete, grov
  • 300 g sammalt hvete, fin
  • 2 ts salt
  • 1,3 kg hvetemel

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den sammen. Del i 4 like deler og form til brød. Legges i smurt eller bakepapirkledd langpanne, ca 30×40. Dekk med et klede og etterhev ca 1 time, brødene skal dobles i størrelse.

Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 1 time. Avkjøl på rist

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *