Middag,  Pai og Pizza

Pizzakrans

Pizza som krans, smaker det samme men ser jo litt festlig ut.

1 krans som gir 8 biter

INGREDIENSER

BUNN:

  • 300 g hvetemel
  • 1 ss tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 dl lunkent vann

Rør mel og gjær sammen og tilsett resten. Elt godt, for hånd eller med maskin. Legg et klede over og hev til dobbel størrelse, ca 30 minutter.

FYLL:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Salt og pepper
  • + 100 g revet ost

Skrell og finhakk løk og hvitløk, stek dette sammen med kjøttdeig. Tilsett oregano og tomater og la det småkoke til mesteparten av væska er kokt inn. Smak til med salt og pepper.

Strø litt mel på et bakepapir og ha deigen oppå. Strø litt mel oppå og kjevle deigen ut til en runding, ca 35 cm. Bruk en pizzaskjærer og skjær et stjernemønster i midten.

Legg halvparten av osten rundt, ikke helt ut i kanten, og fordel kjøttdeigfyllet oppå

Løft opp en snipp og legg over, fest den i kanten på yttersiden. Gjenta rundt hele

Fordel resten av osten i åpningene

Stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter.

En frisk og god dressing passer godt til. Jeg bruker gjerne yoghurtdressing og oppskrifta på den er her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *