
Kylling og makaroniform

En barnevennlig og kjempegod grateng. Bruk gjerne andre grønnsaker eller pasta om du ønsker det
3-4 porsjoner
INGREDIENSER
- 200 g makaroni
- 2 kyllingfileter
- 1/2 blomkål
- 1 løk
- 2 stilker vårløk eller litt purre
- Salt og pepper
Kok makaroni al dente, hell av vannet og ha makaronien i ei ildfast form.
Del blomkål i små buketter og finsnitt vårløk. Legg dette i forma sammen med makaronien.
Skrell og finhakk løk, del kylling i biter og stek dette til kyllingen er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha det over i den ildfaste forma.
SAUS
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- Salt, pepper og muskatnøtt
Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melk under kraftig røring og la det småkoke noen minutter, pass på så det ikke svir seg i bunnen. Smak til med krydderne og hell sausen over i den ildfaste forma. Vend alt lett sammen
Topp med 100 g revet ost
Stekes midt i ovn på 200 grader i ca 20 minutter.

Server gjerne med et godt brød til. Mitt forslag er dette urtebrødet

Pannekaker

Vaniljeis
Du vil kanskje også like

Sveler
21. mars 2021
Boller med sitronkrem og blåbær
19. juli 2019