Tilsetter man litt creme fraiche i rundstykkedeigen blir resultatet veldig mykt og saftig.
25 stk
INGREDIENSER
100 g romtemperert smør i terninger
7 dl lunkent vann
1 boks (300g) creme fraiche
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1,3 kg hvetemel
+ egg til pensling og valmuefrø
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter. Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i 25 like deler. Jeg veier hvert emne til 100 g. Form til rundstykker og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 17 minutter. Avkjøles på rist. Fine å fryse.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok