Baking,  Søt gjærbakst

Appelsinboller

Luftig og gode boller med en nydelig smak av appelsin

15 stk

INGREDIENSER

  • 4 dl melk
  • 1 egg
  • 100 g sukker
  • Skall og saft av 1 appelsin
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 800 g hvetemel

Bruk et zestjern eller lignende og riv skallet av appelsinen, bruk kun det gule av skallet.

Press ut saften av appelsinen og ha saft og melk i en kjele og varm til fingervarmt.

Ha alle ingrediensene i bakebollen og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Annonse

Hell deigen ut på melet underlag og del i 15 like deler, jeg veier hvert emne til ca 100 g. Trill til boller og sett de på et stekebrett med bakepapir. Legg på et klede og etterhev ca 30 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og stek de midt i ovn på 225 grader i ca 13 minutter. Avkjøl på rist

Melisglasur lagd av melis og appelsinsaft er godt oppå. Jeg har her pyntet med kandisert appelsinskall.

Bollene kan fryses uten melisglasur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *