Pai med kalkun og brokkoli
Hadde en rest med ferdigstekt kalkun i fryseren og da passer det jo fint å lage pai. Server gjerne med en grønn salat ved siden av
Kalkun kan byttes ut med kylling
1 pai
INGREDIENSER
- 2,5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 75 g smør
- 1 ss revet parmesan
- 1 eggeplomme
- 2-3 ss vann
Kjør hvetemel, salt og smør i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett parmesan, eggeplomme og rør det sammen. Tilsett vann, start med 2 ss og rør til det samler seg til en deig.
Trykk deigen ut i ei paiform, ca 27 cm, prikk med en gaffel og sett forma i kjøleskapet i 30 minutter.
Forstek bunnen midt i ovn på 225 grader i 10-15 minutter. Mens bunnen forstekes forbered fyllet
Senk temperaturen til 200 grader

FYLLET
- 200 g ferdigstekt kalkun
- 1 liten løk
- 1 pk bacon
- 1/2 brokkoli
- 100 g revet ost
- 3 egg
- 1,5 dl fløte
- 1 dl creme fraiche
Del kjøttet i biter og brokkoli i små buketter.
Skrell og hakk løken, stek den myk i ei stekepanne.
Del bacon i biter og stek det.
Visp sammen egg, fløte og creme fraiche
Fordel kalkun, løk, brokkoli, bacon og halvparten av osten i det forstekte paiskallet. Hell over eggeblandingen og topp med resten av osten
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet

Fiskekaker av frossen hyse
Smoothie bowl med eple
Du vil kanskje også like
Sandwich med bacon og cheddar
15. oktober 2019
Sjokolademoussekake
15. august 2020