![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/7504-b60cc366-78f2-4c8c-8b58-93286617e76d.jpeg.jpg)
Brioche
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/7504-b60cc366-78f2-4c8c-8b58-93286617e76d.jpeg.jpg)
Brioche er et smakfullt brød med masse smør og egg i deigen. Det er et franskt brød som serveres til frokost, gjerne sammen med syltetøy. Jeg valgte å lage med en dekorativ flette på toppen men man kan selvsagt sløyfe det og bare legge de rett i forma.
2 brød
INGREDIENSER
- 1 ss tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 400 g hvetemel
- 1/2 ts salt
Bland dette sammen og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 40 minutter.
- 150 g romtemperert smør
- 50 g sukker
- 4 egg
- 450 g hvetemel
Pisk smør og sukker hvitt, pisk inn ett og ett egg. Hell denne blandingen i den ferdighevede deigen og elt det inn sammen med melet, eltes 10 minutter.
Ha deigen på melet underlag, kna den lett sammen og del deigen i to. Ta av en liten del og del denne i tre, rull til lange pølser og flett til ei flette. Legg den største delen i ei smurt brødform (1,5 – 2 liter) og legg fletta oppå. Dytt enden på fletta under så den ikke kryper opp under steking. Gjenta med den andre delen.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/7504-7680c51d-1135-40db-bf25-968cbdfbffed.jpeg.jpg)
Fyll kummen med varmt vann og sett ei rist over. Sett brødformene oppå, dekk med et klede og etterhev til brødene har doblet seg, 1-2 timer.
Pensle med egg og stek på nederste rille på 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist. De kan fryses men bør brukes innen 3 måneder.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/7504-038d52ae-b03b-4c9d-ae46-4c3fb90e3655.jpeg.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1590057827135-75x75.jpg)
Skvallerkålsuppe
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/7504-3384f893-f9c9-4889-b4e4-67d5c361750c-75x75.png)
Vaniljekrem
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/08/20190817_153339-500x380.jpg)
Multekrem med krumkaker
18. august 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596354508996-500x380.jpg)
Småbrisene nektariner
9. august 2020![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/12/Photo_1607945113993-500x380.jpg)