Baking,  Brød og Rundstykker,  Tilbehør

Urtestykker

Myke gode rundstykker med urter og hvitløk. Passer supert som tilbehør eller med kjøttpålegg på.

  • 1 boks usøtet kondensert melk
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket persille
  • 0,5 ts tørket basilikum
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss tørrgjær
  • 700 g hvetemel

Ha alt i en kjøkkenmaskin og elt det minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse

Topping/Pensling

  • Egg, sammenvispet
  • Sesamfrø
  • Røkt salt

Ha litt mel på benken og ha deigen oppå, del i 9 like deler. Trill til boller, settes i smurt form ca 26 cm, jeg har brukt ei paiform. Legg et klede over og hev til dobbel størrelse.

Pensle med egg og strø på sesamfrø og røkt salt

Stekes på nederste rille på 200 grader ca 35 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *