
Suksesskake i langpanne
Skal man ha kake til mange er det praktisk å lage langpannekake og suksesskake er jo så godt at det er kjekt å lage mye. Den er også fin å fryse og da har man kake når man skulle få lyst på eller når man får kaffegjester. Del den i biter før frysing så kan ønsket mengde kake tas opp.
1 kake, ca 30×40 cm langpanne
BUNN
- 8 eggehviter
- 300 g melis
- 300 g mandler
Hakk mandlene i foodprossesoren og bland inn melis.
Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn mandlene og melisen
Kle ei langpanne på ca 30×40 cm med bakepapir og hell røra oppi, bre den utover så den dekker hele langpanna.
Stekes på nederste rille på 175 grader i 25-30 minutter. Avkjøl litt i langpanna før den løftes forsiktig ut og avkjøles helt på rist.

KREM
- 8 eggeplommer
- 200 g sukker
- 2 dl kremfløte
- 3 ts vaniljesukker
- 3 ts maisenna
- 300 g smør
Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger.
Ha alt unntatt smøret i en tykkbunnet kjele og kok det opp på medium varme, rør hele tiden.
La det koke 2 minutter, jeg bruker en visp når det koker for å kunne røre ordentlig, det må røres hele tiden.
Sil kremen over i en ren bolle. Rør inn litt og litt smør. Settes i kjøleskapet til den er helt kald og har blitt tykk.
Smør kremen over den kalde bunnen. Hakk gjerne litt sjokolade og ha på toppen.
Jeg har her lagd en dobbel kake. Delte bunnen i 2 like deler, la den ene på et fat og hadde på halvparten av kremen. La den andre delen oppå og sprøytet resten på toppen. Sjokoladen jeg har brukt er melkesjokolade med daim.

Du vil kanskje også like

Ovnsomelett med skinke og purre
10. november 2020
Oreoboller
11. februar 2021