Sitronkake i langpanne
Jeg syns sitronkake er så godt at jeg lagde likesågodt i langpanna, da kan man nyte et par stykker til en kopp kaffe og samtidig få litt i fryseren til gjester
- 350 g smeltet og avkjølt smør
- 400 g sukker
- 4 ts vaniljesukker
- 4 ts bakepulver
- 6 egg (M eller L)
- 2 ss valmuefrø
- 4 dl melk
- 0,5 dl sitronsaft, silt
- zest av 1 sitron
- 750 g hvetemel
Bland det tørre sammen, rør inn eggene og deretter resten av det våte.
Kle ei langpanne ca 35×40 med bakepapir og hell røra oppi
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter
SITRONSIRUP
- 1 dl sitronsaft, silt
- 1 dl sukker
Ha det i en kjele og kok opp under omrøring. La det koke 1 minutt
Når kaka tas ut av ovn prikk den godt med en gaffel og fordel sitronsirupen over. Avkjøl godt før kaka has over på rist og avkjøles helt.
Pynt den avkjølte kaka med melisglasur (melis og sitronsaft eller vann) og zest av sitron eller kakestrøssel.
Har du ikke zestjern kan en grønnsaksskreller eller en ostehøvel brukes. Bruk kun det gule av skallet og finhakk det før det has i og oppå kaka.

Boller med sprø topping
Du vil kanskje også like
Eltefritt grytebrød – fint
27. desember 2020
Arme riddere
6. juli 2019