Baking,  Brød og Rundstykker

Hvetekaker

Kjempegode hvetekaker, perfekte i matpakka. De holder seg godt et par dager i en pose på benken men de kan også fryses.

14 stk

INGREDIENSER

  • 50 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts hornsalt
  • 2 ss lys sirup
  • 100 g havregryn
  • 650 g hvetemel

Smelt smøret, tilsett melka og la det bli fingervarmt. Ha det i bakebollen og tilsett resten. Eltes med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og sett til heving i 2 timer.

Sett ovn på 275 grader og sett inn et usmurt stekebrett.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i 14 like store deler. Trill til runde boller, trykk de litt flatere og kjevle ut til en runding ca 0,5 cm tykk. De hever mye i ovn så ikke kjevle for tykt. Legg de på det varme stekebrettet og stek på øverste rille i ca 5 minutter, de skal bli gylne. Avkjøles mellom 2 kjøkkenhåndklær på ei rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *