Baking,  Brød og Rundstykker

Halvgrove rundstykker med kulturmelk

Rundstykker er alltid kjekt å ha i frysa, bare å ta opp ønsket antall og tine på benken, i ovn eller i mikroen. Disse inneholder også litt surmelk og da blir de saftig og gode.

Jeg bruker stort sett kulturmelk men annen type surmelk kan også brukes.

Ca 18 stk

INGREDIENSER

  • 4 dl surmelk
  • 3 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 400 g sammalt hvete
  • 100 g solsikkekjerner
  • 3 ss honning
  • 2 ts chiafrø
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 550 g hvetemel

Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt 10 minutter, deigen skal være litt klissete. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og del i like store emner. Jeg veier hvert emne til ca 100 g og får da 18 stk.

Form til rundstykker og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.

Stekes midt i ovn på 225 grader i ca 15 minutter.

Avkjøl på rist. Fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *