Baking,  Brød og Rundstykker

Halvgrove rundstykker med surmelk

Rundstykker er alltid kjekt å ha i frysa, bare å ta opp ønsket antall og tine på benken, i ovn eller i mikroen. Disse inneholder også litt surmelk og da blir de saftig og gode.

25 stk

INGREDIENSER

  • 3 dl surmelk
  • 7 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 400 g sammalt hvete
  • 100 g havregryn
  • 2 ts chiafrø
  • 800 g hvetemel

Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 25 biter, jeg veier dem til ca 100 g. Form til rundstykker og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg eller vann og strø på frø, jeg brukte solsikkekjerner og sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *