Baking,  Kaker

Eplekake i langpanne

Dette er en god gammel oppskrift som min mor alltid brukte, saftig og god eplekake som i tillegg er rask å røre sammen

1 langpanne ca 35×40 cm

INGREDIENSER

  • 5 egg
  • 450 g sukker
  • 6 dl melk
  • 3 ts vaniljesukker
  • 4 ts bakepulver
  • 850 g hvetemel

Ha alt i en mikser og miks det godt sammen

  • 6 epler
  • Sukker
  • Kanel

Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del eplene i biter eller tynne skiver, vend halvparten av eplene i røra. Kle ei langpanne med bakepapir og hell røra oppi, fordel resten av eplene over og strø over litt sukker og kanel. Har jeg brunt sukker strør jeg litt av det oppå også, det gir en ekstra god smak. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist. Fin å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *