Baking,  Søt gjærbakst

Boller med sprø topping

Her snakker vi skikkelig myke, store og gode boller med et sprøtt og knasende ytre. Magisk gode

10 stk

  • 1 boks usøtet kondensert melk
  • 2 dl lunkent vann
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • ca 700 g hvetemel

Ha alt i en bolle og elt godt, gjerne 10 minutter eller mer i kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse.

Hvelv deigen ut på melet underlag og del i 10 like deler, trill til boller og sett dem på et smurt eller bakepapirkledd stekebrett eller i ei ildfast form. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse

Topping

  • ca 75 g smør
  • brunt sukker
  • kanel

Smelt smøret og avkjøl det. Pensle godt med smør på bollene og topp med brunt sukker og kanel

Stekes midt i ovn på 210 grader i ca 18 minutter

Avkjøl på rist. Kan fryses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *