Her snakker vi skikkelig myke, store og gode boller med et sprøtt og knasende ytre. Magisk gode
10 stk
1 boks usøtet kondensert melk
2 dl lunkent vann
1 egg
1/2 ts salt
2 ts vaniljesukker
1 pose tørrgjær
100 g sukker
50 g brunt sukker
ca 700 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt godt, gjerne 10 minutter eller mer i kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse.
Hvelv deigen ut på melet underlag og del i 10 like deler, trill til boller og sett dem på et smurt eller bakepapirkledd stekebrett eller i ei ildfast form. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse
Topping
ca 75 g smør
brunt sukker
kanel
Smelt smøret og avkjøl det. Pensle godt med smør på bollene og topp med brunt sukker og kanel
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.