Bollefocaccia med sukker og kanel
Jøss bevares, dette ble saker. Focaccia og kanelsnurrer i ei salig blanding, himmelsk
- 4,5 dl lunkent vann
- 1 ss tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1/2 dl lys sirup
- 650 g hvetemel
- 2 ss nøytral olje
Ha alt unntatt olje i en bolle og bland det godt sammen, jeg bruker bare ei sleiv, ha i olje og rør den lett inn. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse
FYLL OG TOPPING
- 100 g smør
- 50 g brunt sukker
- 50 g hvitt sukker
- 2 ts kanel
Smelt smøret og rør inn resten
Hell deigen på et stykke bakepapir og klem den litt utover. Hell halvparten av fyllet/toppingen over og spre det utover. Brett leiven i 2 og flytt bakepapiret med deigen på over i ei form på ca 25×30 cm, trykk deigen utover så den dekker hele forma. Hell over resten av fyllet/toppingen og bre det utover. Dekk med et klede og etterhev ca 40 minutter
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses
Den kan spises som den er eller toppes med melisglasur eller ostekrem
OSTEKREM
- 75 g romtemperert naturell kremost
- 2 ss romtemperert smør
- 150 g melis
Blandes og smøres på når bollefocacciaen er avkjølt

Sitronkake i langpanne
Lettvinte rundstykker
Du vil kanskje også like
Tilslørte pærer
5. juli 2020
Kjøttkaker med fløtesaus
27. mai 2020