Baking,  Søt gjærbakst

Bollefocaccia med sukker og kanel

Jøss bevares, dette ble saker. Focaccia og kanelsnurrer i ei salig blanding, himmelsk

  • 4,5 dl lunkent vann
  • 1 ss tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 dl lys sirup
  • 650 g hvetemel
  • 2 ss nøytral olje

Ha alt unntatt olje i en bolle og bland det godt sammen, jeg bruker bare ei sleiv, ha i olje og rør den lett inn. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse

FYLL OG TOPPING

  • 100 g smør
  • 50 g brunt sukker
  • 50 g hvitt sukker
  • 2 ts kanel

Smelt smøret og rør inn resten

Hell deigen på et stykke bakepapir og klem den litt utover. Hell halvparten av fyllet/toppingen over og spre det utover. Brett leiven i 2 og flytt bakepapiret med deigen på over i ei form på ca 25×30 cm, trykk deigen utover så den dekker hele forma. Hell over resten av fyllet/toppingen og bre det utover. Dekk med et klede og etterhev ca 40 minutter

Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses

Den kan spises som den er eller toppes med melisglasur eller ostekrem

OSTEKREM

  • 75 g romtemperert naturell kremost
  • 2 ss romtemperert smør
  • 150 g melis

Blandes og smøres på når bollefocacciaen er avkjølt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *